2023-05-09 21 瀏覽
前幾日見到YOLO出左新餐牌,有近期最愛既泰式菜款,就再去試試。發現原來YOLO並唔係只賣西餐既,唯一共通點係價錢由開店以來都係平價低食又精緻。今次點左2人餐加個甜品,記得上次西餐已經好有驚喜,今次新菜單更是驚艷到我!又係$300唔洗,由頭到到尾一條龍,非常之咁飽嘗!·大頭蝦冬陰功湯·椰香茅辣,海鮮蝦嫩!我本人唔係冬陰功控,竟然可以一口接一口,係輕辣椰香重既湯,幾有鮮感既。唔會太大兜,份量岩岩好,因為重戲在後頭!·泰式燒烤拼盤·呢個我要頒個專業獎俾條泰國腸,食第一口真係好似去咗泰國嘅感覺,泰味非常香濃,真泰式調味!另外牛奶豬肉串燒都是跟足泰國,雞翼亦都好有心思用蛋黃炸,非常惹味鬆脆!呢個拼盤真的棒棒!·泰式無骨海南雞(半隻)·重頭戲來喇!二人份量半隻雞,雞塊大大件啖啖肉,肉質好嫩皮薄帶光澤,配泰式醬汁,爽。店家真係好大方,因為雞真係好大隻!·蒜蓉炒雜蔬·呢個更是出乎意料之外咁好食,蒜蓉炒得非常之香,配左雜菇雜菜,真係無諗到竟然我會淪陷起呢個菜式。·芒果糯米飯配椰子雪糕·藝術性擺盤配以蝶豆花色糯米飯,加埋食用乾花。靚到唔係好捨得食,椰子雪糕同糯米飯好夾,每啖都香噴噴。·泰式奶綠 & 泰式

·大頭蝦冬陰功湯·

·泰式燒烤拼盤·

·泰式無骨海南雞(半隻)·

·蒜蓉炒雜蔬·

·芒果糯米飯配椰子雪糕·

·泰式奶綠 & 泰式奶茶·

味道比想像中輕盈,唔係重甜重膩既感覺。奶泡打得輕軟,甜味剛剛好,一綠一啡,好打卡又好飲!
2023-04-28