2018-08-16 166 瀏覽
朋友之前黎食過,極力推介要帶我黎試。之前都去過九龍灣店,我就覺得麻麻地,份量又少,唔知呢間係唔係一樣?!雖然話呢間係台式餐廳,佢o既餐牌幾 fusion ,乜都有。餐廳剛好有個1週年午餐精選優惠,都算幾抵食。朋友就揀左牛肝菌汁牛柳粒牛乳蛋包飯,我就揀左日式咖喱汁吉列豬排牛乳蛋包飯。日式咖喱汁吉列豬排牛乳蛋包飯:蛋包飯其實只係一大片炒蛋舖係飯面而已,絶對唔係包住,蛋好滑。日式咖喱汁唔辣,甜甜地,下飯唔錯,豬排醃味唔夠,只靠日式咖喱汁吊味。吉列豬排炸得鬆脆,但唔夠熱,豬排已切成細塊,較易入口。最驚喜係配埋沙律,唔係沙律菜,係落埋沙拉汁,食落好fresh,好特別,食吉列豬排都冇咁熱氣。牛肝菌汁牛柳粒牛乳蛋包飯:蛋包飯算ok,蛋好滑,牛柳粒就有啲韌同硬,份量算ok,牛肝菌汁就似平時啲燒汁咁,食唔到菇味。配埋雜菜沙律,好豐富,夠健康,唔會只得啖啖牛柳粒。其中一個餐要左升級優惠,即加 $5有是日餐湯同蒜蓉包,飯已食完都未黎。曾經都叫過侍應,不過叫極冇反應,又係我睇你唔到。最後都費時摧,總之埋單時講明冇黎就算。
日式咖喱汁吉列豬排牛乳蛋包飯

牛肝菌汁牛柳粒牛乳蛋包飯

日式咖喱汁吉列豬排牛乳蛋包飯:
蛋包飯其實只係一大片炒蛋舖係飯面而已,絶對唔係包住,蛋好滑
。日式咖喱汁唔辣,甜甜地,下飯唔錯
,食吉列豬排都冇咁熱氣

牛肝菌汁牛柳粒牛乳蛋包飯:
蛋包飯算ok,蛋好滑
,唔會只得啖啖牛柳粒。

。最後都費時摧,總之埋單時講明冇黎就算。
2018-07-15
日式咖喱汁吉列豬排牛乳蛋包飯