之前過嚟將軍澳南海邊食過一次Pizza Pig覺得佢啲Pizza特別好味,今日約咗朋友帶埋小朋友一齊慶祝生日🎂就諗起嚟呢度一齊食飯!SIGNATURE PIGGIE招牌鬼馬”豬"意薄餅🍕$198 M四個人食,叫咗個15吋長嘅中size pizza ,去pizza pig 當然要食SIGNATURE PIGGIE!蕃茄醬pizza 上配上招牌手撕豬手~意大利香草肉腸、辣肉腸~火腿、烤燈籠椒、紅洋葱、水牛芝士🧀!水牛芝士食上嚟仲有長長嘅拉絲~平時小朋友淨係食pizza嗰邊,今次佢竟然成塊,連埋啲餡食晒,真係好鍾意食!SEARED PRAWN & AVOCADO SALAD香芒牛油果鮮蝦沙律、車厘茄$168香芒配上牛油果🥑,還有大大隻鮮蝦既沙律!沙律菜火箭菜,仲有車厘茄,酸酸甜甜好開胃清新!雙層安格斯芝士漢堡$198這個雙層安格斯漢堡,真係份量好大!安格斯牛肉嘅份量都好多好厚好有牛肉味,中間夾咗芝士同埋蛋黃醬,蕃茄洋蔥等等,味道惹味同埋好夾!薯條炸得好香脆,感覺同出邊唔同!TIRAMISU$88因為朋友生日訂位嘅時候預先已經講定想寫朋友名同Happy birthday加蠟燭!餐廳都有Mark

SEARED PRAWN & AVOCADO SALAD
香芒牛油果鮮蝦沙律、車厘茄$168

雙層安格斯芝士漢堡$198

TIRAMISU$88
因為朋友生日訂位嘅時候預先已經講定想寫朋友名同Happy birthday加蠟燭!餐廳都有Mark低,叫佢上甜品嗰陣已經準備好晒,非常之靚,好有驚喜!TIRAMISU亦都非常之香滑味道好好!朋友過咗一個好開心嘅生日!

🍱The Pizza Pig (將軍澳)
📌📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖