2020-06-25 204 瀏覽
就朋友住嘅地方,尼到將軍澳食飯傾下計,但Popcorn嘅餐廳好似冇咩好食☹️所以行到尼南岸,食完餐廳再喺海邊坐下,其實幾舒服🥰🥰餐廳既環境絕對值得稱讚,有歐洲既餐廳感覺,而且價錢唔算太貴,食物質素都唔錯!食得出大廚既手藝。值得推介❣️🥳法式青口鍋一上枱嘅時候,賣相有驚喜❣️😍👏🏻 青口海水味幾濃郁,而且每一隻都好肥美,烹調時間剛剛好,所以入口軟滑* 建議每隻青口都先沾上香濃醬汁再放進口內,口感更香濃軟滑~👏🏻 薯條外脆內軟,表面已略有調味,就算唔點茄汁都已經幾好食~炭燒豬扒豬扒燒得表面非常香口,內裡很Juice,,質素非常高。豬扒烹調時間同樣拿捏得非常好。豬扒切開時,就會感覺到豬扒油脂分布平均,餐廳入貨質素的確有點心思👏🏻放進口內時感受到那種豬扒的油香,而且爽口質感,實在不錯🥰🥰
所以行到尼南岸,食完餐廳再喺海邊坐下,其實幾舒服🥰🥰

法式青口鍋
一上枱嘅時候,賣相有驚喜❣️😍

炭燒豬扒

豬扒燒得表面非常香口,內裡很Juice,
,質素非常高。
放進口內時感受到那種豬扒的油香,而且爽口質感,實在不錯🥰🥰