澳南Monterey 樓下有好多西餐廳,雲集不同地方菜式,最近新開張的Crust surrento 別具特色,藍白間條設計充滿歐陸希臘小鎮風情,店內坐位不多,布局令人坐得relax ,causal 地食下野飲下chill 下!沒有那些懶高級嘅西餐廳咁令人拘謹!中秋節當晚用餐,好彩唔算多人,可能當晚多數人習慣食中餐做節吧🤭我哋點左三道菜,先來個南意特色 「脆脆長薯餅」-蕃茄乳清芝士烤茄子。佢係一條長麵包咁款,但內含芝士,上面舖滿茄子蕃茄,識落好煙韌,食完已飽左-半🫢。主菜點左米蘭特色炸雞扒配沙律,雞扒炸得好香脆,好大塊,配沙律好清新,食完又再飽到八成,仲有香炸軟殼蟹燴飯,有整隻軟殼蟹,好香脆,仲有蟹肉碎舖在飯上,其實好好食,而且份量都大碟,4個人分就啱啱好,我哋食唔晒,唯有打包。總括而言,以呢個價位,佢哋份量都算多,如多幾個人-齊share 可以試多幾款。我哋下次要試埋個甜品🍧味道性價比打卡位

性價比

打卡位