2017-12-22 354 瀏覽
本身住開將軍澳,食來食去都係嗰啲餐廳,附近嘅將軍澳中心之前裝修左好長一段時間,而家終於裝修完。商場暫時開放左部份嘅區域,見到多咗好多新嘅鋪頭,落到地下G樓,更扶手梯附近,有呢間開放式嘅Cafe ,裝修好有格調,地方非常之企理乾淨,服務唔錯,同埋裏面嘅嘢食睇起上嚟都好吸引,於是選擇左去呢間Cafe食個晚飯!由於係開放式嘅設計,空間感都幾大,坐落去好舒服。其中嘅主菜單,選擇都幾多下,而且好多都幾特別首先為大家介紹嘅係,以下呢杯岩鹽焦糖咖啡沙冰,味道非常之好,一般沙冰上面都係加忌廉,但係佢用咗好creamie嘅雪糕,微微嘅岩鹽味道,吊出雪糕嘅甜味,以下變咗沙冰係出邊好少用咖啡去整嘅口味,估唔到焦糖咁樣加落去係非常非常之夾,呢個係我飲過咁多間最好飲嘅一款沙冰!主食方面,我哋叫咗一碗鵪鶉蛋蔥拖羅蓉飯拖羅蓉一啲都唔吝嗇,厚厚一層淡淡魚蓉嘅味道,撈左蛋漿更覺香滑,魚蓉亦都十分之清新香甜,配埋飯食好滿足!重點推介係呢一道北海道帆立貝車老意大利飯我哋三個人食,三個人都異口同聲覺得呢度碟係非常之出色嘅,汁既味道調校得啱啱好,好惹味,蝦亦都燒得好香口,最正係帆立貝舊舊都大大粒啖啖肉,真心正!迷仔丼配麵豉湯,

由於係開放式嘅設計,空間感都幾大,坐落去好舒服。

其中嘅主菜單,選擇都幾多下,而且好多都幾特別

主食方面,我哋叫咗一碗鵪鶉蛋蔥拖羅蓉飯

重點推介係呢一道北海道帆立貝車老意大利飯

迷仔丼配麵豉湯,我哋配左三文魚甜蝦蓉,同埋霜燒魚生

第一次食甜蝦蓉,原來比起原隻食嘅甜蝦更加鮮甜清新,另外燒出黎既魚生亦都燒得岩岩好,夠香口

整體來講都係超級滿意,黎開將軍澳嘗試下啲新嘢,特別小小嘅,呢間係一個唔錯嘅選擇,而且價錢以呢個食物質素來講,都唔算貴,大家可以參考一下餐牌,誠心推介!
  • 北海道帆立貝車老意大利飯