2024-01-04 20 瀏覽
一個人原來都可以盡興🥹,今晚要一個人食飯,不過我覺得都要食返啲好嘢!令到自己感覺冇咁寂寞空虛😂喺調景嶺商場就搵到一間我最想食嘅拉麵!💯番茄肥牛拉麵番茄肥牛拉麵,真係一碗色香味俱全嘅好湯面🍜!番茄湯底酸酸甜甜,用嘅係成熟嘅新鮮番茄熬製而成,湯色紅潤,每一啖湯都飲得到番茄嘅自然鮮甜,而且仲有濃濃嘅蕃茄香氣,一飲落去暖笠笠嘅,一掃外邊陰冷嘅空氣😋。而啲肥牛就更加唔使講,薄薄片切,肉質鮮嫩多汁。個肥牛放入熱湯一瞬間就煮得啱啱好,保持咗牛肉嘅嫩滑唔會過火,柔軟又入味🥩。配合哂啲番茄湯底,嘅甜味同肥牛嘅鮮香,絕對係一個絕配😍。至於啲麵條,同樣係有咬頭,吸收足夠嘅湯汁,食落去啲麵並唔會太軟,嗰種韌性令人很滿足(🍜)。食啲拉麵嘅時候,仲可以加啲青菜或者蛋,令整碗面更加營養均衡🥦。總之,一碗好番茄肥牛拉麵,既能夠暖胃,又能夠滿足對美味嘅追求😌。每次食完都覺得好滿足,好幸福。而且,喺凍冷嘅天氣裏面,能夠食到一碗熱騰騰嘅拉麵,簡直係冬日裏嘅一盞暖燈🔥。真係令人食咗之後提提神精神滿滿👍!💯忌廉粟米流心脆餅勁鍾意食佢呢個小食,好似喺其他日本拉麵店都唔多覺,下次決定一定要再嚟食,忌廉粟米好香甜,重點佢個脆餅仲要係
💯番茄肥牛拉麵

💯忌廉粟米流心脆餅
勁鍾意食佢呢個小食,好似喺其他日本拉麵店都唔多覺,下次決定一定要再嚟食,忌廉粟米好香甜,重點佢個脆餅仲要係流心!
💯芋香芋泥奶茶
最後當然仲叫咗一杯最邪惡嘅芋香芋泥奶茶,啱晒我呢個芋泥控!