餐廳: 豚王 (PopCorn 1)
資訊:

2019-10-31 381 瀏覽
近來天氣轉涼,中午食晏想食啲熱騰騰既野,去左將軍澳站附近搵食,決定就去試下豚王既拉麵。入到去Menu選擇唔多,有豚王、翠王、黑王同另外兩個,共5種選擇,但選擇左湯底之後就好多選擇,包括麵既粗幼、軟硬、配菜、叉燒、有沒有蔥等等。我叫左黑王,同事要翠王,聽個伙記講黑王有墨魚汁,翠王有芝士,另外我叫左半熟玉子、餃子,同事就叫左替玉(即係加麵)。湯底好濃,好好味,食既時候仲可以加即磨芝麻。我們的叉燒點了肩肉,唔肥、好淋。餃子皮好脆,點餃子汁,酸酸地好醒胃。半熟玉子非常好吃,有蛋香,而且中間流心。總結,麵、湯、餸都好食,但午餐來說比較貴。

總結,麵、湯、餸都好食,但午餐來說比較貴。
2019-10-31