2024-03-28 168 瀏覽
朋友喺澳洲返香港想食個靚早餐 就揀咗荳子冰室🥰之前喺荳子冰室食過晚餐都知道要排隊 但原來由朝到黑都要排長龍🫨 雖然好多人排隊 但出餐真係好快 所以都唔係排好耐就可以入座😆Menu上面有好多樣嘢都想揀 但最後都係揀咗沙嗲牛肉麵($43)😝 沙嗲味濃 牛肉數量唔少 而且可以按個人喜好選擇麵嘅軟硬度 唔錯唔錯☺️除此之外 我十分欣賞荳子嘅套餐組合 因為唔係配搭普通多士 而係香甜酥脆嘅丹麥多士😍 除咗多士之外 套餐又唔係配搭一般煎/炒蛋 而係可以揀煙肉蘑菇奄列或者黑松露醬炒滑蛋😍 只係額外花啲心思 但相對其他餐廳嚟講就已經好特別😝😝 我最後揀咗煙肉蘑菇奄列 但蛋皮較薄 餡料味道一般 有少少失望🥹為食嘅我仲加咗個薯餅(+$8)😝 薯餅好香脆 但因為係分開後上 所以掛住食唔記得咗影🤣🤣 而餐飲方面 我就轉咗香醇幼滑嘅伯爵奶茶☺️ 荳子冰室嘅食物配搭比一般茶餐廳特別 所以價錢就算貴啲我都會幫襯😝
朋友喺澳洲返香港想食個靚早餐 就揀咗荳子冰室🥰

而餐飲方面 我就轉咗香醇幼滑嘅伯爵奶茶☺️

2024-03-02
$55 (早餐)