今次寫呢個食評讚揚一下呢間新餐廳。不是好perfect 但誠意搭救。自從將軍澳有海邊長廊都一直好想去。今次主題係細佬生日,佢又住附近,所以就揀咗呢間餐廳。其實打電話預約嘅時候,已經要求過要一個Happy birthday嘅dessert。聽電話嘅服務員其實好有禮貌,可惜最尾應該係唔記得咗。所以去到最後都係我自己同服務員講呢個要求,雖然係唔記得咗,但係仍然好有禮貌去補救呢個事情。所以都值得嘉許。其實個環境都幾有外國feel。見到開陽嘅風景。我哋去到,waitress 安排內邊枱。但Book 嘅時候,已經講咗要坐窗邊位,冇人有記錄要求。好彩剛好有一檯窗邊位available ,Waitress 又好樂意比我地掉枱。所以都okay。我哋order 咗三個tea combo and one premium tea set.花茶視覺美麗,味道一般。呢個鳥籠係好靚❤️尚算足料,新鮮度可以。下格是甜點。其實食物水準可以。Birthday dessert 好靚。也都好食。你問我呢間餐廳會唔會encore呢就未必嘅又唔算好差不過不失服務幾好食物水平可以接受。新嘅餐廳可以俾啲allowances.
今次寫呢個食評讚揚一下呢間新餐廳。
不是好perfect 但誠意搭救。

自從將軍澳有海邊長廊都一直好想去。
今次主題係細佬生日,
佢又住附近,所以就揀咗呢間餐廳。

其實打電話預約嘅時候,
聽電話嘅服務員其實好有禮貌,
可惜最尾應該係唔記得咗。
所以去到最後都係我自己同服務員講呢個要求,雖然係唔記得咗,
但係仍然好有禮貌去補救呢個事情。
所以都值得嘉許。

其實個環境都幾有外國feel。

見到開陽嘅風景。

我哋去到,waitress 安排內邊枱。
但Book 嘅時候,已經講咗要坐窗邊位,
冇人有記錄要求。

好彩剛好有一檯窗邊位available ,
Waitress 又好樂意比我地掉枱。
所以都okay。

花茶

花茶視覺美麗,味道一般。
下午茶
Tea set
Tea  set

呢個鳥籠係好靚❤️

尚算足料,新鮮度可以。

下格是甜點。

其實食物水準可以。

Birthday dessert 好靚。也都好食。
你問我呢間餐廳會唔會encore呢
就未必嘅
又唔算好差
不過不失
服務幾好
食物水平可以接受。

新嘅餐廳可以俾啲allowances.
2022-07-24
生日