前排女朋友去完四川成都公幹,返到香港之後成日都話好掛住嗰邊嘅美食,所以呢樣就帶咗我嚟呢一間位於將軍澳Popcorn嘅過江龍「炊二哥圍爐」食晚飯黎回味下喎。依間餐廳位於大型商場入邊,所以交通非常方便,而且裝修好企理舒服。呢度除左有主打嘅四川麻辣火鍋,都有好多四川特色嘅小食、主食、甜品等。既然今餐係女朋友要回味佢成都之旅,咁梗係叫佢食過嘅嘢啦:麻辣滑牛肉鍋:賣相一流,香氣撲鼻,而且非常足料!除咗有牛味十足嘅滑牛肉之外,仲有好豐富嘅配料,例如午餐肉、蟹柳、脆皮腸、鵪鶉蛋、蓮藕、豆腐。每一樣都同湯底好夾好入味,非常過癮!烤魷魚串:呢度嘅魷魚串係用咗魷魚鬚,細細條好彈牙。特別一讚係調味好香口好惹味。正宗麻油醬料:女朋友話呢度好正宗嘅一點,就係可以自己調配成都人食麻辣火鍋會點嘅麻油,果然好香,而且可以解辣。啤酒:食麻辣火鍋梗係要有凍冰冰嘅啤酒啦,呢度有我至愛嘅藍妹Light啤酒,正!

既然今餐係女朋友要回味佢成都之旅,咁梗係叫佢食過嘅嘢啦: