湯•米 (已結業)

Soup And Rice
2019-08-17 42 瀏覽
湯米早前係旺角食過一次,印象好好~知道將軍澳都有,咁近屋企~搵日放工就同中同黎左幫襯~餐廳主打台式火鍋,一人一鍋。平日晚上,都有唔少人黎食!餐廳好適合小聚傾計~價錢又合理!打邊爐之前先點左d 小食鹽酥雞扒$40鹽酥雞扒好正!炸皮薄脆!雞肉嫩滑多汁,充滿椒鹽香。台南滷肉飯$23。軟綿綿嘅珍珠米配上粒粒肉燥,好易入口,滷水汁鹹甜適中。另外點了兩杯飲品~芝士金鳳茶王$32芝士凍頂烏龍$33奶蓋充滿芝士香味, 茶味甘香,解渴得來又唔會覺得飽滯。每一組湯底都可以選擇白飯或者粉絲。咖哩奶蓋鍋$94 配粉絲湯底香甜,咖喱加上奶蓋,令到湯底口感更滑。牛肉份量十足,脂肪較少但唔會韌,肉味濃。湯底好足料,有娃娃菜、鵪春蛋、枝竹、薯仔等等,娃娃菜同薯仔吸收了湯底嘅精華,更加入味。巴蜀烤魚鍋$98 配粉絲麻辣湯底可以揀辣度,叫咗小辣,啱啱好,好惹味。湯底配粉絲簡直係一流,辣到流晒口水😋😋鯇魚厚肉鮮味,魚肉好滑,煮內阻都唔會覺得老。魚皮炸過,特別吸收湯底嘅精華,非常入味。侍應服務態度殷勤有禮~成餐飯都食得好舒服。下次都會再黎!

餐廳主打台式火鍋,一人一鍋。平日晚上,都有唔少人黎食!

餐廳好適合小聚傾計~價錢又合理!

打邊爐之前先點左d 小食

鹽酥雞扒$40
鹽酥雞扒好正!炸皮薄脆!雞肉嫩滑多汁,充滿椒鹽香。

台南滷肉飯$23。
軟綿綿嘅珍珠米配上粒粒肉燥,好易入口,滷水汁鹹甜適中。

另外點了兩杯飲品~
芝士金鳳茶王$32

芝士凍頂烏龍$33

奶蓋充滿芝士香味, 茶味甘香,解渴得來又唔會覺得飽滯。

每一組湯底都可以選擇白飯或者粉絲。

咖哩奶蓋鍋$94 配粉絲
湯底香甜,咖喱加上奶蓋,令到湯底口感更滑。

牛肉份量十足,脂肪較少但唔會韌,肉味濃。

巴蜀烤魚鍋$98 配粉絲

侍應服務態度殷勤有禮~成餐飯都食得好舒服。下次都會再黎!
  • 巴蜀烤魚鍋