招聘中
月薪
$27,000-$30,000
月薪
2022-05-02 527 瀏覽
東港城間間都食過,係未食過呢間,一向鍾意飲珍珠奶茶嘅我,茶木剛執了,所以試下轉來春水堂試下之前搭西鐵,都試過飲春水堂嘅珍珠奶茶,就覺得好一般,珠好細粒(我自己個人喜歡有咬口大大粒),味唔夠濃,今次俾多次機會試下(因為身邊有朋友話好味)食lunch 時間,店鋪唔多人,鋪裡裝修幾特別,好似入左竹林咁,環境幾舒服有便當,但我想叫麵食,就要散點點左杯珍珠奶茶,紅燒牛肉麵(半筋半肉),仲有烏龍豆干血米糕紅燒牛肉麵先嚟,大大碗,$83好多筋位,牛肉味好重,啱晒鍾意食牛嘅人如果有餐推出就好,$83一碗稍為有啲貴珍珠奶茶味道比較淡,仲要係細珠,食唔到煙韌感覺再一次失望食唔出台灣嘅風味成日聽血米糕、血米糕,今次第一次叫來試下叫之前,問左職員係咩嚟先,職員都好有耐心解答,話我知係唔同動物嘅血,加埋糯米去做出來,好有口感一上碟聞到好大陣紅棗蓉味,食落口暖暖嘅,反而食唔到烏龍味🤣🤣🤣我係咪認錯左定叫錯左不過都唔差嘅,第一次食總括來講,飲品唔應該試珍珠類飲唔到台灣嘅感覺食物反而整得比飲品出色,但貴左啲😭😭😭

有便當,但我想叫麵食,就要散點

點左杯珍珠奶茶,紅燒牛肉麵(半筋半肉),仲有烏龍豆干血米糕

紅燒牛肉麵先嚟,大大碗,$83
好多筋位,牛肉味好重,啱晒鍾意食牛嘅人
如果有餐推出就好,$83一碗稍為有啲貴

珍珠奶茶味道比較淡,仲要係細珠,食唔到煙韌感覺
再一次失望
食唔出台灣嘅風味

成日聽血米糕、血米糕,今次第一次叫來試下

不過都唔差嘅,第一次食

總括來講,飲品唔應該試珍珠類
飲唔到台灣嘅感覺
食物反而整得比飲品出色,但貴左啲😭😭😭
2022-04-08