星期六晚下大雨,差唔多9點,得呢間未last order , 於是試吓啦,坐低拿拿聲落單,點了叉燒蛋飯和煎肉餅飯,有例湯和飲品。先飲例湯,當日係花生雞腳淡菜湯,有唔少湯渣,味道非常好飲,佢聲稱不加味精嘅老火湯,其實我好想encore多一碗,不過唔好意思問!至於碟飯,擺盤幾靚,茶餐廳格局來講,算係有心思有格調,賣相好,叉燒滑蛋飯,啲蛋顏色好靚,炒得好嫩滑,叉燒個樣都好靚,食落唔韌,只係略嫌白飯比較硬,如果用珍珠米就更好啦!煎肉餅飯整出來好似豬扒咁,但其實係肉餅,外脆內軟,幾香口㗎,伴碟仲有少少沙律菜,中西式fusion ! $5x-$6x 晚餐,有湯有飯有杯飲品,都算經濟實惠啦!住附近的街坊又多個選擇!味道環境性價比

性價比

2024-04-20