2023-04-17 128 瀏覽
# 𝓟𝓻𝓲𝓷𝓬𝓮 𝓔𝓭𝔀𝓪𝓻𝓭太子酒吧街最近開咗好多新Cafe,今次試吓呢間地鐵站A出口1分鐘路程就到嘅復古咖啡室。餐廳喺佈置方面每一個細節都落足心機,深啡色裝修同埋木制家具,加上復古嘅吊燈及掛畫,坐得舒服又寧靜,加上食物質素不俗,不難成為最近人氣店,排隊Walk in都全場爆滿,建議大家在官方Instagram先訂位比較好。@ thesite_cafe✨今次試咗MAIN: 10oz 肉眼扒配沙律菜焗千層薯 HKD268 肉眼扒大約係五成熟,肉質柔嫩,時間烹調非常好,而且一早已經調好味,非常好食🤤配菜係薯角,炸得非常香脆可口,絕對係招牌菜式。PASTA: 青醬蘆筍蘑菇意粉 HKD93純素🌱人士都可以食,意粉煙靭度煮得剛剛好,而且選用扁意粉,配上青醬油膩感不重,好味。APPETIZER: 粗直薯條配黑松露醬 HKD50 玫瑰蜜糖醬雞翼五隻 HKD48個粗薯條係牛扒個配菜,但係呢個配咗黑松露醬,令薯條味道昇華,個人比較喜歡有質感而且粗身既炸薯條,我與同行朋友都食得曬,絕對冇後悔叫多個薯條。而雞翼就不過不失,玫瑰蜜糖味道好出,不過雞翼就比較乾身,如果比較厚肉就好啦。DRINKS: 叫咗三杯嘢

# 𝓟𝓻𝓲𝓷𝓬𝓮 𝓔𝓭𝔀𝓪𝓻𝓭

✨今次試咗

MAIN: 10oz 肉眼扒配沙律菜焗千層薯 HKD268

PASTA: 青醬蘆筍蘑菇意粉 HKD93

APPETIZER: 粗直薯條配黑松露醬 HKD50
玫瑰蜜糖醬雞翼五隻 HKD48

DRINKS: 叫咗三杯嘢飲,感覺上都唔錯,唔會太甜,個人比較推介抹茶latte,咖啡師拉花十分美觀細緻。

Cafe 暫時開業人流比較多,如果想過嚟嘆返一個悠閒的下午或晚上,記得喺IG book定位啦🩵🩶

📍 The Site (太子)
太子西洋菜北街161號地下A舖

#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafoodhongkongrestaurant#hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃貨#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先#ka_foodicted

2023-04-17
生日