2018-08-23 65 瀏覽
朋友極力推介黎呢間餐廳,竟然平日的下午茶時間都會咁多食客。 朋友點左香草忌廉三文魚意粉配熱檸茶。朋友推介我點正價飲品,再以優惠價點下午茶。結果我就揀左玫瑰荔枝椰果紅茶配香腸西蘭花芝士薄脆。香腸西蘭花芝士薄脆:熱辣辣香脆可口嘅薄脆有六片,脆到好似食緊薯片咁,真係夠晒薄而脆。薄脆面放左好多芝士,芝士味濃,食落似食pizza 咁,啖啖芝士,份量恰到好處,唔會食到好漏咁。薄脆餡有西蘭花,平時西蘭花好少出現係pizza ,都幾新奇,西蘭花味較淡。蕃茄醬落得比較少,所以茄汁味唔濃,薄脆就更乾身了。香腸唔會好鹹,因茄汁唔多,咸味就剛剛好,而每片薄脆都有一片仔嘅香腸。香草忌廉三文魚意粉:意粉煮得剛剛好夠彈牙,忌廉汁都幾creamy,大大片煙三文魚係面,配埋香草,令成個意粉好有色彩。煙三文魚都OK,少少咸。啲香草就似火箭菜,食落好香口。玫瑰荔枝椰果紅茶:茶成壼上,大大壼,同朋友係度傾計可以慢慢飲。下午茶就係悠閒,最啱飲玫瑰花,夠晒 relax。荔枝味都幾濃,配埋幾粒椰果,不過椰果就食唔到味了。呢間餐廳算係旺區嘅綠洲,最啱傾計、休息。
香草忌廉三文魚意粉配熱檸茶
香腸西蘭花芝士薄脆配玫瑰荔枝椰果紅茶

香腸西蘭花芝士薄脆:

香草忌廉三文魚意粉:
意粉煮得剛剛好夠彈牙,忌廉汁都幾creamy

玫瑰荔枝椰果紅茶:
。荔枝味都幾濃,配埋幾粒椰果,不過椰果就食唔到味了。

呢間餐廳算係旺區嘅綠洲,最啱傾計、休息
2018-07-23
香草忌廉三文魚意粉配熱檸茶