又到了星期日☀️,見依間西餐廳性價比高,週末都有供應午餐,而且供應時間長,由12點供應至5點。餐廳以貓頭鷹做主題🦉,裏面有貓頭鷹擺設和畫作,並播放著輕音樂🎶,令人心情放鬆💕。餐廳主要提供西式食物,午餐有跟配飲品🍵和餐湯🥣,主菜有沙律🥗、意粉🍝和肉類🍖可選擇。🍽️ 蝦蟹膏蟹肉車厘茄意粉醬汁濃稠,加入蝦膏和蟹膏🦀,令意粉味道濃郁,增添鹹香和鮮味😋,醬汁緊緊扣上每條意粉🍝,再伴上蟹肉🦀、車厘茄🍒和芝士片🧀,口感豐富。🍽️ 燒紐西蘭特級肉眼牛扒可選擇肉眼西冷扒🐂,我們選擇了五成熟的肉眼,牛扒煎得香口😋,生熟度掌握得剛好,切開裏面粉紅色,肉質軟腍,肉汁豐富,伴碟有芥末醬,再有跟配燒汁🥣。伴碟有脆炸薯條🍟,亦可選牛油汁炒雜菜。咖啡拉花都花了心思🧡,是可愛的貓咪😾。餐廳亦有供應酒類飲品🍸,雞尾酒、啤酒、紅白酒和有氣酒都有。

🍽️ 蝦蟹膏蟹肉車厘茄意粉

🍽️ 燒紐西蘭特級肉眼