每次聽到西班牙餐廳,第一時間一定係諗起「西!班!牙!炒!飯!」但係而家介紹呢間餐廳係西班牙fusion菜,除咗西班牙菜外,有泰式、日式、西式⋯等等多國菜食,只是主打西班牙菜啫🤭Cold Dish西班牙八爪魚沙律🇪🇸🐙🥗小妹真係好鍾意食八爪魚😍吾知係咪因為經過慢煮處理,八爪魚口感岩岩好,沙律菜底連同番茄仔配埋沙律醋,清新開胃👍🏻Tapas西班牙馬德里肉丸呢款其實係西班牙家庭式料理嚟,通常都用牛肉碎x豬肉碎製成,但係在Mose mozz既肉丸口感食落爽口似雞肉丸,隻味勁似我在台中旅行食到的「義式香草雞肉腸」。最讚的是番茄醬底調味好好食😋SnacksMOZZ黑松露醬薯條🍟新鮮熱辣辣、抵食夾大份!好符合呢間餐廳混合酒吧嘅地方,原本都以為兩個女仔實食吾晒😂😂點知到尾食晒😄只可惜黑松露醬吾夠味😣齋食到蛋黃醬味咋⋯⋯Main西班牙蒜油海鮮意粉🍝好好食既意粉,蒜油好香,拌意粉軟硬適中🤩有3款海鮮:青口、蜆肉、鮮蝦,每款3件😚我仲話呢碟意粉適合3人食😆😆,不過食到尾海鮮出水,令到碟意粉臨尾好多水🥲除左美食外,當然唔少得飲品啦Cocktail Siesta 有荔枝、熱情果同Gin,係一杯好清新嘅雞尾酒🍹可

Cold Dish
西班牙八爪魚沙律🇪🇸🐙🥗

Tapas

Snacks
MOZZ黑松露醬薯條🍟

Main
西班牙蒜油海鮮意粉🍝

除左美食外,當然唔少得飲品啦
Cocktail
Siesta 有荔枝、熱情果同Gin,係一杯好清新嘅雞尾酒🍹可能係接骨木花,飲落好香,未試過飲到一杯咁好味嘅cocktail架,加上個人最近工作疲累,飲到杯靚野令到自己好放鬆🩷🩷

Mochtail
Peach Tree 🍑 🌳
等於水蜜桃檸檬薄荷茶,漸層真係好靚,飲落薄荷味重左啲,我都吾想但真係好似漱口水😂😂

除左食嘢飲野,環境都好重要❗️店內有靚靚壁畫,而且環境仲好有情調,適合情侶、朋友嚟吹吹水😏
西班牙八爪魚沙律
MOZZ黑松露醬薯條