2024-01-29 24 瀏覽
太子精緻西班牙菜🫶🏻-今次嚟咗太子酒吧街揾好嘢食👀-🍽️Dinner Set for 2 ($488)🍴Appetizers有四款頭盤,伊比利亞火腿忌廉薯餅外脆內軟,忌廉幾香濃😚西班牙青椒仔大大隻而且幾香口,味道微甘☺️煙三文魚蕃茄牛油果沙律好開胃,牛油果質感細膩,蕃茄清甜,同煙三文魚好夾🫶🏻最後係蒜片欖油大蝦,大蝦夠晒彈牙,而且好香蒜味,而且唔會覺得油膩👍🏼🍝明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉擺盤好靚,意粉軟硬適中,調味夠濃,蝦肉都幾新鮮,份量亦算多,不過如果明太子味再出少少就好喇🥰🧆紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉牛臉頰幾入味,不過可以再淋啲,另外薯蓉口感細滑,配上牛臉頰好有飽足感,車厘茄可以解膩,整體配搭唔錯🫶🏻🍹Refreshing Passion ($78)呢杯係mocktail,感覺好清新,甜度適中,熱情果同芒果嘅比例啱啱好😙-🍵Tropical Matcha ($80)味道幾特別,抹茶味幾濃,不過唔係好飲得出雲呢拿雪糕味👀餐廳裝修幾有特色,座位幾舒服,而且日頭係Cafe夜晚係Bar,提供嘅嘢食同埋餐廳嘅氣氛都有唔同,食物嘅選擇都算多,上菜好快,如果嚟酒吧街想同朋友食嘢飲嘢,嚟呢間都唔錯😙味道
太子精緻西班牙菜🫶🏻
今次嚟咗太子酒吧街揾好嘢食👀
🍽️Dinner Set for 2 ($488)
🍴Appetizers
有四款頭盤,伊比利亞火腿忌廉薯餅外脆內軟,忌廉幾香濃😚

西班牙青椒仔大大隻而且幾香口,味道微甘☺️

🍝明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉

🧆紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉

🍹Refreshing Passion ($78)
🍵Tropical Matcha ($80)
味道幾特別,抹茶味幾濃,不過唔係好飲得出雲呢拿雪糕味👀

味道 8/10
服務 8/10
環境 8/10
回頭率8/10
總評 8/10😋🤍
人均消費 $355💰
📍 2 Soon Cafe
太子西洋菜北街324號地舖

#米食cafe #米食西餐 #米食西班牙菜 #米飲嘢 #米食太子 #米食酒吧街 #太子 #太子美食 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup #香港 #香港餐廳
  • 煙三文魚蕃茄牛油果沙律
  • 伊比利亞火腿忌廉薯餅