餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2024-05-09 9 瀏覽
每次一同老公諗食咩嘅時候大家都打晒交咁,一諗唔到食咩就會揀我哋都鍾意食嘅餃子🥟呢間餃子店之前喺荔枝角道已經食過,估唔到太子開咗間新嘅分店😍環境更加舒服!主打菜式就係呢度嘅松茸餃子餡!仲見到有款新嘅金脆蝦肉煎餃即將推出😍超期待小食款式都唔少拍青瓜份量唔少,而且幾入味皮蛋我就淨係鍾意食黃金皮蛋,呢度兩款都有😝仲要係溏心㗎呢度嘅醃蘿蔔同其他餐廳有少少唔同,要問姐姐拎嘅,我反而覺得咁樣仲家衛生😉醃蘿蔔味道偏甜,怕酸既老公最鍾意湯餃子我哋揀咗元貝豬肉同埋雲耳椰菜豬肉餃子雙拼,餃子大大粒🥹最鍾意呢款爆餡嘅東北餃子,一啖咬落去就最滿足!粒粒餃子都有湯羹咁大隻,而且透餡完全可以睇得出係邊一款餃子!元貝豬肉超香元貝鹹香味,雲耳椰菜餃超足料!勁爽脆今日天氣涼涼哋,我就叫返杯熱嘅蜂蜜檸檬薏米水嚟暖吓身,老公就叫咗杯自家製山楂雪梨水,好大杯😳$20/1好抵飲煎餃上枱好震撼,一大片金黃色,煎得非常之靚😻自問係一個每一次煎餃都會煎到燶底穿皮既人嚟講,真係心心眼😻我哋叫咗龍鳳松茸餃,即係黑白松露煎餃,仲有兩款松露醬,一上枱已經有好濃郁嘅松茸香氣。新鮮豬肉餡料好Juicy,好食到老公一隻接一隻咁啪😳佢話果然貴得有道理

小食款式都唔少

拍青瓜份量唔少,而且幾入味

皮蛋我就淨係鍾意食黃金皮蛋,呢度兩款都有😝仲要係溏心㗎

元貝豬肉超香元貝鹹香味,雲耳椰菜餃超足料!勁爽脆

新鮮豬肉餡料好Juicy,好食到老公一隻接一隻咁啪😳佢話果然貴得有道理,咁好食貴啲都抵啦😝

我哋兩個人總共食咗22隻大餃子🤣極度期待款蝦肉煎餃新品!!!
  • 龍鳳松茸雙煎餃
  • 元貝豬肉餃