餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2024-03-29 15 瀏覽
復活節假期第一日,同皇太后喺太子搵食。見到呢間餃子店門面優雅,食物款式又幾多。餃子口味有好多種,就入去試一試佢。我哋兩個人叫咗一你,力八隻龍鳳松茸餃子搭配狀元九鼎魚湯,以及五隻玉蟹雲吞,加七隻芝士流心煎餃同一份黃金流心皮蛋作為小食。八隻龍鳳松茸餃子係我地首選,這款餃子以香濃既黑白松露為主要食材,內裡充滿鮮美豬肉餡料。狀元九鼎魚湯係附送,湯底清澈鮮美,裡面還有豐富既魚味和蘋果,配上餃子,增添咗好清爽風味。接下來既玉蟹雲吞,新鮮既蟹肉為餡料,外皮薄而有彈性。雲吞入面湯汁鮮甜,令人回味無窮。七隻芝士流心煎餃亦都係餃子店招牌菜之一。餃子外皮煎得金黃酥脆,內裡則有濃郁既芝士流心。每一口咬下去,都能感受到芝士既濃郁和同餃子香脆,令人垂涎欲滴!作為小食,黃金流心皮蛋結合左流心皮蛋經典口感,一問職員後,得知呢個係用雞蛋整成,帶來了一種獨特既口感和風味。最後重點左一杯蘋果山楂茶。口感清新,蘋果和山楂既結合帶左點微酸滋味,非常開胃。無論是餃子還是小食,呢間連鎖餃子店嘅菜品份量十分慷慨。上述菜品已經足夠兩個人份量,好抵食!