2020-10-16 366 瀏覽
本身經過附近又肚餓就同女朋友是但搵間餐廳食下,咁上網睇相就睇到d野食幾靚,就走入去試下,點知一試就中伏。1)餐廳裝修 5/10分 算係裝修得幾靚,但係唔係好實用。 I) 枱就木紋枱,有凹凸放唔平d野,放杯水都怕佢跌。 II) 放餐具既筒係陶瓷黎,放到好邊,唔小心撞跌一定整爛哂。 III) 燈罩超低,我個人唔高都撞親個頭。2)餐點質素 2/10分 我分別叫左前菜、意粉、肉類、南瓜湯 I) 前菜:芝士黑松露薯條 4/10分 薯條還算可以,夠脆夠分量,不過d醬就似沙律醬多過黑松露醬,薯條上便有黑松露粉加芝士碎,叫做有d味,叫咁多野最好食算係佢。 II) 意粉:蜆肉既蛋意大利麪 3/10分 分量少、個蛋意大利麪無味又煮到勁淋蜆肉算新鮮無特別,但成道菜就似伊麪多d,個汁完全無味。 III) 肉類:吉列豬斧頭扒配冰梅汁 0/10分

1)餐廳裝修 5/10分

算係裝修得幾靚,但係唔係好實用。

I) 枱就木紋枱,有凹凸放唔平d野,放杯水都怕佢跌。

III) 燈罩超低,我個人唔高都撞親個頭。

2)餐點質素 2/10分

我分別叫左前菜、意粉、肉類、南瓜湯

I) 前菜:芝士黑松露薯條 4/10分

II) 意粉:蜆肉既蛋意大利麪 3/10分

III) 肉類:吉列豬斧頭扒配冰梅汁 0/10分

D吉列皮一切就散哂,個肉質勁差,好鬆散,咬落去梅既d肉,食左幾舊試真d就無再食,唔好叫依道菜,食過最難食既豬。

IV) 湯類:南瓜湯 ?/10分

由頭到尾都無到過。

V) 飲品:香檸梳打3/10分柚子梳打6/10分

香檸梳打就似咸檸水,完全同我期望唔同,就算當佢咸檸水咁飲都只係一杯咸既梳打水。
柚子梳打就正常發揮,應有既柚子味同甜味都夠。

3)服務態度 2/10分

店內都唔算多人、我入左門口企係路中心幾十秒先有人出黎講野,之後就有店員黑哂面咁同我講,麻煩出便等。我出到去先見到有張紙寫住唔好自己入去,咁依樣係我問題。
等左唔算耐,幾分鐘後入得,有個店員擦緊另一張枱,叫佢又扮聽唔到,叫多幾次先至過黎點餐。
我中途起身唔小心整跌左佢個餐筒,好彩我接得住,唔係一定碎哂,咁餐具跌哂係枱面,佢諗都無諗就插番哂入個筒到,無衛生既概念。
上菜個陣,我見到個意粉好似唔對樣咁,諗住睇睇個餐牌有冇黎錯(事實上只係外觀樣衰左d,並無黎錯),我同個店員講要睇睇個餐牌,睇下有冇黎錯,個店員第一反應就係講「下,Last order左喇wo」,我覺得如果真係上錯左,Last order你都要搵方法去解決,而唔係咁既回答,最後都係無比餐牌我。
到後尾,食到尾先發現佢個南瓜湯都上過,但因為前面既食物質數太差喇,所以都唔想試埋佢個南瓜湯就無要到。

4) 總結:

裝修華而不實,其實睇落去好睇,但坐落去唔舒服。食物質素十分差,豬直頭放唔到入口。服務態度都係好細微既事,但太多細節位都令人好反感,所以我先覺得好差。
最後埋單503蚊,晚餐黎講兩個人食
唔算貴,但咁既質素,300蚊我都唔會再試。

P.S. 因為本身都真係好肚所以無相機食先,係食到一半好嬲先影幾張相留底,所以無食物上菜既樣。

香檸梳打
蜆肉蛋意大利麪