餐廳: 集眾菜館
資訊:

2023-12-20 412 瀏覽
去到這家店啦,咋舌美味等緊我。頭盤就點咗燒乳鴿,鴿皮香脆得嚟唔油膩,肉嘅鮮美滲透每一啖,仲有嗰股迷人嘅燒烤味,好吸引!😍之後試咗鐵板白胡椒煎焗魚卜,白胡椒嘅辣香嗆鼻,魚卜外脆內嫩,同鐵板上嗰陣陣煙霧夾埋起嚟,味道層次豐富得嚟又惹味。小炒重真係一試難忘,韭菜、腰果嘅香氣,蝦乾帶嘅鹹香,再加上芋頭絲嗰份脆口,食落去夠晒响口,簡直係想大叫:"太正喇!"👍最後一大炮—鐵板蒜香牛柳粒,每一粒牛肉都係咁嘅美妙,外面微焦嘅香味,肉汁豐富,蒜香撲鼻。肉質鮮美到連話都唔想講,只想專心品嚐。😋今晚食得好滿足,這家店嘅每一味都勁到喊,信手拈來都係珍珠!开心到想同友啲拍背嚟表示佢哋一定都要試吓!