2014-03-05 1446 瀏覽
正如其他食評所講 - 平民價山東菜,其實你識啲咩?我就真係識條鐵喇!抱住食餃子既心態入去,完全對山東野0概念,結論:好食!我會再食!一如既往:二人行Order:羊肉餃、山東燒雞麵、韮菜豬肉餡餅 煎羊肉餃呢個羊肉餃細細粒,張大d個口既話一啖都食得哂!我第一口咬落去,d汁出哂黎,反應都黎唔切,搞到我差d整污漕件衫餃子本身皮唔厚,餡足!開頭擔心煎會唔會太油?食落又唔多覺wor講到咁好點解都仲係得三個?原因係食完好口渴!感覺 --- 味精不少山東燒雞麵勁力推介!見到menu寫住推介,所以就打算trytry!睇到其實燒雞唔算少,d雞算滑,搭配佢準備既醬汁(酸酸甜甜),d燒雞真係無得彈!d麵睇落好似一般米線,但佢比米線滑,而且綿,唔可以話佢爽口,但有少少彈性咁美中不足係:麵太少!如果多d就v.good 韮菜豬肉餡餅餡餅大件就大件,但就真係餅囉皮厚飽肚,但餡少,而且欠缺肉汁真係平民飽肚既食物,無咩特別本人唔識欣賞題外話:話明平民野,service 就真係唔好太高要求話說我由塔臺想轉返去吉左既卡位,被拒絕落單有個哥哥仔好似咩都唔識咁,每叫一樣野,佢都要問問先,令個時間拖長左dd咁囉
正如其他食評所講 - 平民價

一如既往:二人行
Order:羊肉餃、山東燒雞麵、韮菜豬肉餡餅

煎羊肉餃

講到咁好點解都仲係得三個
?原因係食完好口渴!感覺 --- 味精不少

山東燒雞麵

美中不足係:麵太少!如果多d就v.good

韮菜豬肉餡餅

餡餅大件就大件,但就真係餅囉
皮厚飽肚,但餡少,而且欠缺肉汁
真係平民飽肚既食物,無咩特別
本人唔識欣賞

題外話:
話明平民野,service 就真係唔好太高要求
話說我由塔臺想轉返去吉左既卡位,被拒絕

• 山東燒雞麵