2024-01-07 13 瀏覽
花墟呢帶勁多餐廳、酒吧、小食等,是晚便同朋友黎搵食😋見呢間燒味店人氣不俗,燒味熱騰騰好吸引,就食佢啦。坐低後伙計便送上水,得知呢度出名乳豬同燒鵝,可惜燒鵝已賣晒,咁就試個乳豬先。⭐乳豬五寶飯朋友話佢要貪心啲一次過試晒所有🤭賣相幾吸引,乳豬脆卜卜,豬油甘香,切雞嫩滑,好正😍⭐叉燒燒肉飯自己就揀左雙併,賣相同樣吸引,燶邊叉燒呀,顏色仲好正常,半肥瘦肉質軟嫩香甜。燒肉個皮仲脆㗎,層肥層瘦咬落皮脆肉嫩,勁好食😍⭐佛山燻蹄薄切的豬小腿肉,咬落豬皮爽口有口感,唔過肥亦不膩,點少少醋食勁正👍⭐手拍青瓜覺得肉太多又後加咗一份手拍青瓜,青瓜爽脆有蒜香,酸酸的醋味正好去膩,呢餐完美作結😋估唔到燒味飯都可以咁高質,唔怪得店內全部係熟客啦,食完真係會返轉頭。

⭐乳豬五寶飯

⭐叉燒燒肉飯