2022-10-26 29 瀏覽
係太子行街行到差唔多食飯時間就係附近揾嘢食,係藍馬之城見到呢間光猛有裝修嘅餐廳,望下裹面都有唔少人食飯,門面幾乾淨,再望望餐牌原來食雞飯就入去試吓。餐廳除咗有單點食物外亦有套餐,呢間餐廳叫蘇山雞飯,餐牌有個招牌雞飯,一於試下佢啦;友人唔想食咁多飯,就試吓佢個龍蝦叻沙摻摻。天氣涼,胃口大增,我地都叫多咗兩個小食同兩杯飲品。晚餐整體來講滿意,若果再經過會想試埋佢個走地雞飯,咁多個菜式我最鍾意招牌雞飯,隻雞非常滑嫩,加埋醬汁撈飯一流,有啲後悔叫左油飯唔係白飯,哈哈,另外非常少見雞雜湯,鍾意食雞雜嘅朋友一定唔可以錯過。友人食既摻摻有一大隻半邊龍蝦,加上濃濃嘅叻沙湯底,呢碗麵亦都值得推介,好有趣呢個摻摻會包埋一個牛油咖央多士,熱辣辣咁食非常過癮非常好食。小食方面我哋叫咗通菜同埋小食拼盤,味道中規中矩,若果通菜少啲油就更好。飲品方面叫咗香茅薄荷德欽同埋恐龍美祿,薄荷特飲我就唔評論,但係恐龍美祿就非常好飲,若果大家喺太子真係可以試一試呢間蘇山雞飯。