2021-09-26 56 瀏覽
咁岩去開太子,就搵下有冇啲小店可以試下,然後就發現火五依間越南餐廳火車頭牛肉河食親越南野就當然要食番牛肉河,依度既招牌菜火車頭牛肉河十分足料,有大量既牛肉牛丸花膠,一個男仔都食唔晒!湯底亦唔似味精湯,相信都有用時間煮出嚟胡椒豬肚湯河因為好少見出面有得食胡椒豬肚湯河,所以我地就叫左一碗黎試下。同樣地都係份量十分多既一碗,豬肚有爽感。胡椒味雖然唔係太重,但就清清地咁,比起一般牛肉湯底冇咁重口味~越式炸蝦春卷依款春卷同出面一般肥肥短短既春卷好唔同,佢係長長瘦瘦入面包住蝦肉!新鮮即炸熱辣辣又脆卜卜,炸得剛剛好唔會過乾意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼一開始都怕黑醋汁配蒜蓉牛油雞翼會唔會有啲奇怪,但食落又幾清新,酸酸地既黑醋汁哥以中和下炸雞翼個陣油膩感。雞翼都係新鮮即炸,炸粉唔會太厚,係幾特別既一款小食凍越式咖啡飲品越式咖啡就冇咩特別,比起一般茶餐廳既凍咖啡感覺冇咁甜~兩個人二百蚊有找,如果去開個邊都係一個唔錯既選擇啊

火車頭牛肉河

胡椒豬肚湯河

越式炸蝦春卷

意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼

凍越式咖啡
飲品越式咖啡就冇咩特別,比起一般茶餐廳既凍咖啡感覺冇咁甜~

兩個人二百蚊有找,如果去開個邊都係一個唔錯既選擇啊