2014-06-22 858 瀏覽
之前係屋企附近都食過,不過已經比人取代左,而且唔係食得太多次,所以都有d掛住就黎左依到食,今次叫左茄牛通,好快就有得食喇,只係等左一陣,賣相都算好吸引,湯底一睇就好開胃,因為佢算鮮紅色,睇落都算幾稠下,再加上牛肉同通粉,真係好吸引下,首先當然要試下個湯,飲一啖依個湯真係夠哂稠同埋濃,有少少新鮮蕃茄個種酸味,之後就試下個牛肉,有輕輕咁炒過,同出面個種唔同,不過都好好食。之後就當然要食佢個滑蛋同埋依個豬仔包。依到既豬仔包真係我既最愛,成個包既表面都係白濛濛一片,全部都係煉奶,而且有少少烘燶過既感覺,加埋炒蛋同個豬仔包一齊吃,好正,包真係好脆,仲有少少煉奶既甜味。吃完包之後,再食埋滑蛋,真係一流享受,蛋都炒得好好,
之後就當然要食佢個滑蛋同埋依個豬仔包。