2024-04-20 11 瀏覽
好耐無食過串燒,咁啱搵到呢間好燒式,就行左入去試。入到餐廳,第一件事留意到就係店長的熱情。店長好殷切咁樣領我地入座,介紹餐廳既招牌菜。淨係服務態度已經好過依家普遍既串燒舖多多聲。我哋嗌咗好多串燒,咁我就揀其中三樣最好食嘅出嚟介紹俾大家。首先呢我想介紹呢個豬仔骨。呢個豬仔骨價錢合理而且佢嘅外皮烤得非常焦脆,啲肉好滑,好多汁,個頭幾大,絕對係抵食。佢嘅調味都非常之充足,食得出一陣好濃厚嘅孜然味。而且表皮上面嗰浸燶燶地嘅豬皮亦都食得出好有炭火味,非常之出色。之後我想介紹吓韭菜。平時返大陸食燒烤啲韭菜又鹹又油,食完之後第二日一定水腫,但係呢度嘅韭菜唔單止唔算好油膩,仲要調味啱啱好,唔會太鹹,亦都唔會太淡,火侯亦都掌握得好好。一串韭菜上面有好多條韭菜絕對係良心嘅份量,價錢上亦都算公道。個人覺得呢種韭菜加埋佢哋對火候嘅掌握,絕對係值得一試。最後想介紹一下佢地嘅白鱔。佢哋嘅白鱔食得出魚油好鮮好好食。佢哋嘅外皮都烤得好脆,咬落去呢就係外脆內軟嘅口感,非常值得一試。調味上面亦都係搽咗一浸鹽,再加上用炭火烤過導致到一層鹽嘅表面就溶咗喺條魚嘅表皮上面,咬落去就唔會話好集中咗喺一舊魚上面,導致到得一部份好鹹一
好耐無食過串燒,咁啱搵到呢間好燒式,就行左入去試。

最後想介紹一下佢地嘅白鱔。佢哋嘅白鱔食得出魚油好鮮好好食。佢哋嘅外皮都烤得好脆,咬落去呢就係外脆內軟嘅口感,非常值得一試。調味上面亦都係搽咗一浸鹽,再加上用炭火烤過導致到一層鹽嘅表面就溶咗喺條魚嘅表皮上面,咬落去就唔會話好集中咗喺一舊魚上面,導致到得一部份好鹹一部份冇味。黃鱔係非常新鮮,而且冇乜骨。加埋附送嘅檸檬汁可以做到解膩效果,非常之好食。

有機會一定會再次幫襯呢一間舖頭。真誠嘅服務加埋難忘嘅美味,絕對係令人回頭嘅。