2019-07-22 29 瀏覽
喺旺角始創中心地下果層有唔少食肆,但係呢間台灣麵應該係新開嘅,裝修幾靚,入邊仲有天燈,九份、台北市等等嘅風景作為餐廳嘅裝飾,又唔算好逼就入咗去食。呢度最特別嘅係雙排雙格餐,一個飯可以選擇A+B 或A+A 之類,咁樣就每一種都有半份,加埋就係一個全分。例如你可以要半個紅燒牛肉麵,再加半個滷水豆腐肉燥飯等等。所以就可以一次過滿足幾個願望。我哋兩個人食叫咗一個招牌紅燒牛肉麵再加滷水雞翼肉操飯,另外要左一個糖心滷蛋豆腐肉燥轉左台灣米粉,配蒜香雞翼飯。兩個人嗰餐仲各自有一杯嘢飲我哋叫咗一個芋香牛奶同埋一個珍珠奶茶。個份量就真係好唔錯,食完兩個半分好似仲多過一個餐,雞翼都各自有兩隻,個牛肉麵仲不得了牛肉又軟,有台灣風味之餘又夠食,舔舔脷!另外不得不提嘅係佢哋主動唔俾膠飲筒,要先至問佢哋攞返,夠晒環保意識啊。👍🏻👍🏻👍🏻