太子最近幾年好左好多食肆,基本上想食咩風味菜都有,但就係差咁間整齊既粥店。最近同朋友去開太子個頭,想食d傳統中式野,但係又唔想食中菜咁肥膩。轉角見到新開既十大碗粥麵專家,裝修幾吸引,門口餐牌價錢又合理,就決定入去try try。🤔舖面主打懷舊色調裝修,紅色既磚牆、藍色瓷器花紋既地磚、銅製天花風扇襯上柔和燈光相映成趣,有d懷舊人情味既感覺。牆上水墨畫風既佳餚畫得好有栩栩如生,更叫人食慾大增。🤩我同友人一路咀嚼店家自製醃蘿蔔,一路討論食咩好。大部分野食價錢平平地,如果唔係個肚容量有限,我地應該會叫到成枱野😂😂😂我叫左個蝦籽撈麪、即炸油條、郊外油菜同凍華田一杯。野飲首先到陣。凍華田最緊要係搞溶哂先落冰再搞勻,甜度比例要岩岩好。呢間店就做到呢樣野,值得一讚👍🏻。之後野食陸續送上。蝦籽撈麪伴有蠔油醬同湯。麪量算中等,蝦籽份量都唔少。麪身幾爽口,撈埋醬食味道幾濃,但又唔會蓋過蝦籽既鮮味,好食!😋即炸油條,不失所望,油條新鮮熱辣,咬落去發出誘人既趕響,香脆又鬆軟,好正!😋😋最後伴以一碟熟度洽到好處既油菜,為呢餐劃上美滿既句號。總結:好食,有機會實會再試😋

我叫左個蝦籽撈麪、即炸油條、郊外油菜同凍華田一杯。

最後伴以一碟熟度洽到好處既油菜,為呢餐劃上美滿既句號。

總結:好食,有機會實會再試😋