2021-03-18 1083 瀏覽
第一次冇check清楚營業時間星期一去到摸門釘,第二次放工七點多D去到涼皮售罄,第三次都係放工七點多D去到,雖然有四個人排緊隊但好好彩售罄告示仲未出!媽呀!我得左啦! 外賣order左招牌兩姊妹涼皮(中辣、走芫荽)加滷水牛拍葉做配料,同黑糖五彩冰粉做甜品,等左十分鐘左右就得! 招牌兩姊妹涼皮好滑好嚼,涼皮分明唔會黏住,集合冰、酸、麻、辣於一身,D豆脆卜卜好野味!作為配料,佢地嘅滷水牛拍葉真係超哂班!一來牛拍葉超爽滷得超入味,又冇滷完縮埋得好細塊,二來份量超豪,我從來冇見過一間鋪頭比咁多牛拍葉。我冇好認真數,但印象中至少有七、八塊! 吃完麻辣嘅涼皮嚟碗冰涼嘅黑糖五彩冰粉真係好爽!冰粉好滑,standalone冇味但加左黑糖後甜度適中,仲有青提子乾、杞子同花生碎提升口感。杞子明目養顏,真係perfecto~

招牌兩姊妹涼皮(中辣、走芫荽)加滷水牛拍葉

黑糖五彩冰粉
2021-03-17