一點心我一直都有聽過或睇過唔少介紹,但一直沒留意在那裡。直至有一次搭巴士見到一堆人在等位才發現,原來那麼近太子的。星期日去完雀街、花虛後就直接殺去一點心,希望5點左右會不用等太久。一轉出太子運動場道...發現.....向左轉還是向右轉呢.......因為我一直諗是有一大堆人在門口等位的,怎麼都不見了!?( ° ▽、° ) 幸好沒猜錯方向,一到居然真的不用等位!?,太好了~~~雖然是坐門口付近,但總比等位好了。坐下後因為不算太餓,所以沒叫飯等。只叫了鮮蝦腐皮卷、雞絲粉卷、棉花雞及馬拉糕。( ̄ ▽  ̄) 先黎鮮蝦腐皮卷,雖然唔算係熱辣辣,但都算OK。脆口、不過蝦肉同瘦肉分得好開。(⊙_⊙)其中一舊仲有一舊咬不開的肥豬肉。所以這碟要18蚊,只可以算合格而已。再黎就係雞絲粉卷同馬拉糕。(≧◇≦)雞絲粉卷沒什麼特別,不過有點蒸得太耐,太多倒汗水。再黎就係我黎O既目標之一,馬拉糕一籠一底,雖然賣相比較差。但吃下去真的很鬆化,不會痴牙,甜度中等。係唔係古法我就唔知,但係好吃我就可以肯定,唔好話將佢棒到上天,但又有幾多地方可以做到呢個質數呢? ≧□≦最後黎O既係棉花雞,大大舊魚肚比雞還要多,但吃下去反

再黎就係雞絲粉卷同馬拉糕。(≧◇≦)
雞絲粉卷沒什麼特別,不過有點蒸得太耐,太多倒汗水。

最後黎O既係棉花雞,大大舊魚肚比雞還要多,但吃下去反而希望佢魚肚可以切細一點,大不是不好,但不入味呢........Σ( ° △ °|||)︴。
咁大舊無味都係無用,希望可以切細小小令佢易D 入味就更好了。

加埋茶錢,66蚊埋單。唔洗等位真係食得過,但如果要等位我就不會選擇了,店鋪位子較小,相比等位時間一定耐。
我地食完出返黎都見到門口有幾個人開始等位了,我會再黎的,但只限不用等位的時間。
2011-07-10