2024-01-08 695 瀏覽
有驚喜嘅太古城café! 當晚係平安夜,本身想試熊仔火鍋,但冇book無法入座,行到去logon就見到呢間外觀唔錯又剛好仲有位嘅café比目魚蛋包飯 – 比目魚煎得好香,魚肉保持油香嫩滑,媽媽同小朋友都食得開心水果梳打 – 外觀吸引,又好多觧果粒,岩晒我對仔女,勁快KO晒我D水果粒燒汁牛扒意粉 (唔記得影相><) – 好好食!!! 牛扒夠大塊,煎成6成熟左右,牛香夠又唔會好”un”,意粉都煮得幾al dente,之後lunchtime我都再嚟encore咗呢個意粉,真係好鍾意~鮮果雞蛋仔 – 軟雪糕揀咗扭紋,matcha味好香濃,好好食,鮮果粒都好多,又係對仔女至愛,雞蛋仔正常發揮,一家人好快KO晒呢碟甜品!本身唔係抱好大期望,只係平安夜想食間靚靚地嘅café,食落味道又幾唔錯喎! 滿意到已經encore過一次 哈哈 推介呀!

• 燒汁牛扒意粉