2017-08-27 105 瀏覽
身為抹茶控既我,係太古行街見到京林屋,即刻就入左去試下。內部環境舒適,充滿日式風情。京式鰻魚飯配桃味焙茶:依度樣樣野食無論係甜品或者定食都會擺得靚靚咁上枱,令人未食都已經流唒口水。京式鰻魚飯面頭鋪左厚厚一層鰻魚,配蛋絲同紫菜絲食落去層次好豐富。桃味焙茶一黎到已經聞到好香桃味,估唔到飲落去桃味更香濃,即使沖到第三杯,茶香仍然好足夠。林屋和式料理:抵食之選!!依款定食有鯖魚、日式麵豉湯、帆立貝、八爪魚沙律等等。俾你一次過試哂唔同既野食。抹茶牛奶忌廉:黎到京林屋又點可以唔試下佢既抹茶產品呢?一試果然冇令我失望,茶味香濃之餘配埋牛奶忌廉又別有一番風味。秘製抹茶蕨餅:抹茶蕨餅一食落去有濃郁既抹茶味,加上甜甜既黑糖漿令佢既味道提升左去另一個層次,抹茶控必試!香港限定芭菲:因為見佢寫住香港限定,所以就叫左黎試下。一如其他食品既高質素,抹茶雪糕有抹茶味之餘仲有牛乳既味道,配埋紅豆、小丸子等配料好夾,令人一試難忘。京林屋既食物選擇好多,而且質素極高,下次要再試下其他野食。

京式鰻魚飯配桃味焙茶:

林屋和式料理:

抹茶牛奶忌廉:

秘製抹茶蕨餅:

香港限定芭菲:

京林屋既食物選擇好多,而且質素極高,下次要再試下其他野食。