2024-02-03 326 瀏覽
行過見呢間野幾得意,見唔洗排隊,都接近8點。嗰個四眼疑似經理嘅男士彷彿好熱情咁話依家得返兩款恆常湯底同限定嘅麻辣,好快咁剔完佢就即刻埋黎收走。個爐要自己開,我地揀左一個壽喜燒同一個骨膠原雞湯,要等隻熊變返做液體都要啲時間,但嗰位四眼男士見我地未郁手就埋黎話個湯都滾架喇咁嘅樣你話滾?而且個湯未加肉已經一堆泡,感覺唔良好食物其實一般啦,冇咩好講架喇呢篇都係想講下嗰個四眼疑似經理,話說後面嗰枱係ABC,所以係咁講英文,佢就打斷人地傾偈,埋去問人係咪唔係住香港,又話人啲野唔好烚太耐…算啦呢啲都係人地嘅事,但聽到都會想反白眼我地食到最後仲烚緊幾條菜,執枱個阿姐就出場,個爐仲烚緊野佢已經收哂啲吉碗吉兜,想快啲收工我都理解;但我個爐啱啱熄,個煲仲出住煙佢照收走,你唔怕熱我都驚俾你照頭淋呀呢下舉動係200%趕客,我唔係食完坐喺度攤抖,仲食緊烏冬你就清哂我枱,洗唔洗咁呀
骨膠原雞湯底

咁嘅樣你話滾?而且個湯未加肉已經一堆泡,感覺唔良好
食物其實一般啦,冇咩好講架喇
2024-02-02