放暑假同媽媽們和小朋友去食超得意的溫泉小熊火鍋! 賣相不得不讚真係超得意! 店員見到小朋友是小學生,未落單前已提醒必須一人一鍋!不過坐低唔夠一分鐘,店員就不斷催趕要快脆落單,因為限時90分鐘(平日都係一樣)... 未食已經感到好大壓力!最後我哋好快揀咗一個壽喜燒湯底!而另一款是限定的蕃茄南瓜湯底!兩款都揀咗雜錦盛盒!包括雞肉、豚肉、牛、雜錦丸和蔬菜!有烏冬和飯選擇~ 而我哋兩個都揀咗烏冬!小熊正正就是雪硬了的湯底! 開爐遇熱就會慢慢溶掉超似在浸溫泉的小熊,賣相實在超級打卡! 大人細路見到都好開心!不過由於火鍋盤比較細和淺,食物唔可以一次過放太多,而且好容易會滾瀉! 加上湯底比較濃,食一陣已經變得好杰! 影響味道! 總括而言食物真的好普通,為咗隻溫泉熊來打卡一次就夠!食咗大約一個小時多,店鋪根本無坐滿客人! 而店員見我哋有意加配甜品,就改口話可以食完先埋單,不用趕著限時90分鐘... 而加配$48的迷你芭菲賣相好一般, 而且熊仔亦不是立體熊,只是一塊淋了的餅乾吧!鍾意熊仔其實係值得嚟食一次,不過就千祈唔好抱太大期望啦!
店員見到小朋友是小學生,未落單前已提醒必須一人一鍋!
最後我哋好快揀咗一個壽喜燒湯底!
壽喜燒雜錦盛盒

而另一款是限定的蕃茄南瓜湯底!
兩款都揀咗雜錦盛盒!
包括雞肉、豚肉、牛、雜錦丸和蔬菜!
有烏冬和飯選擇~ 而我哋兩個都揀咗烏冬!
南瓜蕃茄湯底雜錦盛盒

小熊正正就是雪硬了的湯底!
開爐遇熱就會慢慢溶掉超似在浸溫泉的小熊,賣相實在超級打卡!
大人細路見到都好開心!
南瓜蕃茄湯底

壽喜燒湯底

鍾意熊仔其實係值得嚟食一次,不過就千祈唔好抱太大期望啦!