2014-04-23 821 瀏覽
新北江商場出哂名有好多好地度嘅四川、雲南店.... 可謂高手雲集,相信店方多數是來自大江南北,先可以煮出甘有風味嘅菜色。今次有目標地向 聞名已久的 麗江米線搵食 , 次次去親、次次爆場,當時八點, 有十幾人店外等位及等外賣。坐位只有十幾個,地方好細又迫,雖然我一向主張 ~ 食味道而唔係食環境 , 但收工帶著疲累的軀體,我真係唔想等位。 所以~決定外賣回家慢慢食 點好後 ,等左十分鐘就有啦,仲快過堂食等位  點了一碗麻辣紅燒肥腸米線$28,豬腸份量少了一點,只有4舊,但一點肥膏都沒有,洗得幾乾淨,可以看到店方用心製作食品,值得一讚。豬腸夠哂入味,米線份量又夠多,外賣回家都沒有吸哂d湯(回家路程十分鐘左右),食到尾湯底仲熱辣辣   讚~~加了$5要杯凍檸茶,好夠檸檬味 再加左碟 麻辣雞$32,麻辣好入味,但又不會辣到入唔到口,味道唔錯,可惜骨多肉少,但整體都不俗

點好後 ,等左十分鐘就有啦,仲快過堂食等位

讚~~

加了$5要杯凍檸茶,好夠檸檬味

麻辣雞
麻辣紅燒肥腸米線
題外話/補充資料: 新北江商場~~的確有好多有質素嘅食店,雖然沒有華麗的裝潢,但揾食~最緊要好食。
2014-03-13
10 分鐘 (外賣自取)
麻辣紅燒肥腸米線