2021-11-05 118 瀏覽
天水圍新北江商場比我嘅感覺係好似葵廣咁,有好多小食同餐廳小店,價錢亦都唔貴。今次同朋友再去時,見到有間裝修簡約有文清feel,叫蛋藝工房嘅餐廳,同成個商場比較舊嘅感覺唔一樣。餐廳係專注做蛋嘅🍳餐牌上大部份嘅菜式都🈶️蛋🥚包括炒滑蛋、煎雙蛋、63度溫泉蛋,同埋比較特別嘅蝦濃湯滑蛋汁。食林嘅份量都真係非常足料,幾大份下😆西京燒黃油雞炒滑蛋飯係雞肶扒,外面煎得香口肉質嫩滑多汁。見到餐牌有寫住餐廳係選用頂級農場雞蛋,確實蛋味幾香,質感實得嚟夠滑。見到餐廳都幾用心,連白飯都係選用日本珍珠米,但係價錢相對實惠。蝦濃湯滑蛋汁海蝦飯個汁真係幾鮮,店家話佢哋自己用新鮮海蝦煮嘅,就算連海蝦都係每日朝早買新鮮嘅,食🉐️出肉質唔會好似冰鮮咁爽口但係彈牙嘅😋諗住食得健康啲,就加$10升級做椰菜花偽炒飯,以滑蛋汁送更易入口👍🏼套餐有跟汽水,不過我哋又加價錢upgrade咗轉做齊茶。英女王伯爵奶茶茶味香濃,奶香十足,口感順滑,鍾意飲奶茶嘅我真係覺得好好味呀😍

椰菜花偽炒飯

英女王伯爵奶茶