天水圍有推介!大平反!點解成日都係隔離排長隊?開業應該超過10+年!你可能會問你又知10+年?因為我哋留意到牆上面有份某報章嘅介紹已經係2009年話說回來入正題….一直通常都係食隔離嗰間,今次試吓先,可能無期望就無失望!而且仲有驚喜添 😆先唔講餸先….除咗傳统米線或紅薯粉之外,呢度仲有有多不同麵/粉底嘅選擇,我哋就反傳統一下,試咗寬粉同粉條。兩個人分別試咗小酸辣 同 中麻辣,個人認為麻辣更勝一籌,喜歡附送嘅配菜,尤其係海量嘅酸菜,新鮮爽口嘅芽菜,肥瘦適中又香麻入味嘅炸醬,非常讃!下次會另點一份肉炸醬自選餸揀咗:① 豬潤 - 鮮嫩,推薦② 豬紅 - 有啲腥味,都可以接受③ 腩肉 - 偏瘦入味,口感有別於一般腩肉④ 豬耳 - 微辣爽脆可口,推薦⑤ 金錢肚 - 切片近乎絲嘅狀態,比較難試釗真味道,但係質地都幾軟冧,可考慮湯頭:menu上標明豬骨湯底,味道偏濃,加上麻辣,口味更加豐富,個人就非常喜歡,個人特別鍾意一啖湯加入粉放上匙羹一啖一啖慢慢食,食完飲咗一木半嘅湯都唔覺得口渴,證明味精唔多。整體有驚喜,下次打算挑戰大麻辣。📍 川味軒天水圍嘉湖新北江商場1樓C45C號舖
天水圍有推介!大平反!
點解成日都係隔離排長隊?

開業應該超過10+年!
你可能會問你又知10+年?
因為我哋留意到牆上面有份某報章嘅介紹已經係2009年

先唔講餸先….

下次會另點一份肉炸醬

自選餸揀咗:
① 豬潤 - 鮮嫩,推薦
② 豬紅 - 有啲腥味,都可以接受
③ 腩肉 - 偏瘦入味,口感有別於一般腩肉
④ 豬耳 - 微辣爽脆可口,推薦

整體有驚喜,下次打算挑戰大麻辣。

📍 川味軒
天水圍嘉湖新北江商場1樓C45C號舖