早兩日我就同男朋友一齊去左天水圍天澤商場一間食日本菜嘅居酒屋食晚餐未入到去前就已經覺得間餐廳嘅佈置幾特別😆佢會有啲生果賣😆幾得意😆一間餐廳會提供埋生果攤俾人買覺得幾唔錯咁之後我地入去啦,唔知係米平日都唔洗話要排隊等位個啲就可以直接入去,都唔太清楚假日會唔會多人排隊入到去個侍應姐姐都好有禮貌親切咁帶位🥰然後都會即刻安排茶水、餐牌俾我地,服務周到入面環境都幾靚幾有feel幾唔錯咁佢地係手機點餐嘅我地就叫左個🌸極上自選二人套餐🌸$468我覺得係幾抵食,抵過單叫😹因為都算幾多野食,但如果自己一個食就可以單叫嘅😹我地兩個人係食到飽,我自己就可能大食少少就8分飽左右我男朋友就話10分飽😹所以大家如果兩個人食嘅可以自己衡量下食唔食得哂先叫呢個餐佢都幾快黎啲野食,個沙律好好食個汁同玉子溫泉蛋好夾到個沙律之後黎左個牛肉火鍋同埋兩杯野飲個飲品應該係特飲黎我地叫左一杯係🌸荔枝梳打🌸一杯就係🌸巨峰提子梳打🌸兩杯特飲都好好飲荔枝梳打唔會死甜咁又唔會話好似其他出面個啲可能會係假荔枝味,唔會話唔甜又唔會係淡味,好飲😋而巨峰提子梳打就唔會係藥水味😹已經係好飲佢係似有一種平時喺7-11會買到個啲巨峰提子汁咁嘅甜味唔會話

未入到去前就已經覺得間餐廳嘅佈置幾特別😆

入面環境都幾靚幾有feel幾唔錯

咁佢地係手機點餐嘅我地就叫左個
🌸極上自選二人套餐🌸$468

佢都幾快黎啲野食,個沙律好好食個汁同玉子溫泉蛋好夾到個沙律

絹豆腐櫻花蝦溫泉玉子野菜沙律

之後黎左個牛肉火鍋同埋兩杯野飲
個飲品應該係特飲黎
我地叫左一杯係🌸荔枝梳打🌸
一杯就係🌸巨峰提子梳打🌸
兩杯特飲都好好飲
而巨峰提子梳打就唔會係藥水味😹已經係好飲
佢係似有一種平時喺7-11會買到個啲巨峰提子汁咁嘅甜味唔會話好甜,佢係糖果味嘅微甜

利申:平時自己飲開微甜😹
新極上二人餐的牛肉火鍋

火鍋湯底係壽喜燒湯底黎🤤好味
啲料都好多,有唔記得叫咩菜😹好好食又中意食嘅菜黎😹
仲有普通火鍋會食嘅娃娃菜,仲有應該係粉絲黎,有豆腐,仲有其他都唔太記得有啲咩但就多料
佢啲料全部都好好食
仲會另外有埋一碟烏冬加粉絲同埋一碟牛肉
牛肉肉質都ok

刺身終於黎啦🤤🤤🤤
新極上二人餐的刺身六品盛

🌸刺身六品盛🌸
佢係個套餐包埋而佢啲刺身就冇得自選嘅
有以下六款:
赤海蝦、鮮帶子、三文魚、油甘魚、希靈魚、日本紋甲魷魚

我地一食就即刻覺得係好新鮮🤤😍我就好中意食油甘魚嘅,而呢個都食得出佢好新鮮好好食🤤如果你話要同壽司郎比嘅話😹都可以話係同壽司郎嘅味同質感都差唔多一樣咁好食🤤完全係值得食

三文魚、希靈魚、鮮帶子、赤海蝦都好出色
特別一定要提下個帶子😍好大粒超好食
勁有口感
其餘個幾隻刺身都好好食幾有入口即溶嘅感覺

另外因為我地好少都會食刺身係有叫魷魚而佢就有埋雖然我就有食開嘅但我男朋友就完全唔會食
但一食就幾有驚喜
連我男朋友都話意外地好食而係會再食嘅😹
佢呢個紋甲魷魚個口感係好得意,幾滑又有少少入口即溶感,味道好鮮,佢係有連埋唔知係紫蘇葉定唔知係薄荷葉定係唔知咩葉卷埋嘅,就令到更加好似昇華左個味道,雖然我冇連埋黎食我唔太中意食而且又怕會影響左個刺身原本嘅味或者可能佢其實係怕有啲人會覺得腥先加啲葉辟腥

咁我雖然冇連埋食啦但就咁食個魷魚都覺得好好食
佢有少少隻葉味但都唔影響個鮮味🤤

🌸自選壽司4款🌸
新極上二人套餐的自選壽司4款

三文魚壽司、油甘魚壽司、芝士蟹籽壽司、碎葱三文魚壽司

全部都好好食😍😍😍
因為佢啲刺身本身已經新鮮嘅關係我就唔再多講佢啲魚生嘅味道啦~
佢啲飯係微暖嘅食得出係即整,再加上啲三文魚、油甘魚係完美,而佢啲飯係唔散好實

壽司size都算正常size都大舊嘅,另外兩款嘅芝士蟹籽勁有芝士味正到爆會係再想食多幾舊嘅感覺😹仲有個碎葱三文魚葱味好夠同個三文魚好夾勁口味🤤🤤🤤
總括黎講啲壽司係真係好出色好好食🤤

🌸原味燒日本廣島蠔🌸
原味燒日本廣島蠔4只

又係一個好食嘅小食
佢唔係生嘅佢有少少燒過嘅味道所以唔好以為係生蠔黎
佢燒得岩岩好半生熟,雖然唔會係好生嘅生蠔味但都keep到有少少蠔味因為本身都好中意食生蠔
已經好好食🤤🤤🤤仲要係食得出新鮮,都係值得食
佢仲有一樣小食嘅係🌸燒沙白蜆🌸
有影相但唔夠位放圖所以只能夠形容下🥺
味道新鮮,都係好食小食之一
適合佐酒😎🍻

🌸午市及全日外賣套餐menu🌸

🌸全日外賣套餐menu立牌🌸

溫馨提示:設有加一服務費

總括黎講:
佢嘅食物都好好食唔係去到cp值高但係好好食😋會再回頭食多次去試下佢其他野嘅

價錢就適中以食日本野黎講係算平唔會話好貴
個人覺得套餐係抵食過單叫嘅都係個句大家自己衡量翻啦😆😆😆

服務質素良好

環境都唔錯有居酒屋feel,當日可能有人生日都見到有啲員工係會有啲氣球仔放喺個頭到或者帶喺隻手到😹好搞笑😹

衛生方面唔錯,座位冇話好污糟個隻係乾淨唔會有咩黐立立個啲情況出現,枱面都乾淨整齊,地下都乾淨唔會話有地滑個啲情況
整體用餐感覺良好
2023-06-08
$257.4 (晚餐)
絹豆腐櫻花蝦溫泉玉子野菜沙律
新極上二人餐的牛肉火鍋