2023-09-10 111 瀏覽
想同T先生chill下,於是揀左天后既隱世餐廳一嚐西班牙菜。餐廳既位置比較僻,但都搵得到,入內confirm booking後就坐。目測都有80%滿座,目測都是by booking,當然也有些walk-in 客,不過就要坐高枱了。餐牌上所見,選擇都算多⋯📍Tapas combo 揀左呢個優惠。有一支lemon beer 再加一款指定小食。lemon beer 清新但有點甜,T先生就麻麻呢款,我都仲ok;至於小食,就有洋蔥圈和炸野(忘記左係什麼), 味道可以,用來送啤酒係ok的。📍House wine唔要甜酒就揀飲白酒啦,都有點點酒後餘韻。📍西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅見多人揀,我地都試下。蛋餅即叫即整,所以都幾熱辣辣,食到陣陣軟臘肉腸味道,配在軟綿綿的蛋餅中,都幾特別,我覺得味道都可以,但唔算好令人驚喜。📍西班牙海鮮飯內有虎蝦、蜆、青口、魷魚⋯但未見到有豬腩肉🤔 先講講海鮮,食唔到海鮮既鮮味,海鮮似急凍款;至於飯,煮得有點乾,味道有點淡口。整體上,普普通通,我個人就有點失望🙁餐廳氣氛唔錯,播放著有節拍的,令人放鬆 些,適合大班朋友傾下計,但食物質素上就普通左啲。而職員都幾有禮貌。事後食評:-

📍Tapas combo

📍House wine

唔要甜酒就揀飲白酒啦,都有點點酒後餘韻。

📍西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅

Tortilla