2018-12-16 166 瀏覽
天氣凍到咁,口痕想打返個邊爐,係openrice睇黎睇去,最後決定試呢間頭啖湯。鋪頭位於天后呢個靜中帶旺既地方,附近橫街入夜後泊車相當方便,門口仲有門士站,交通唔洗擔心。入到去,一睇就知佢定位係一間火鍋專門店,鋪仔細細,但所有枱都每4個人有一站尚明堂電陶爐,都幾揼本!我地兩個人,叫左一個相當有特色既椰子雞湯底,見在場都有唔少人叫佢!椰香傳遍整個場!正呀!基本上淨係個湯底已經好多野食,加上排到咁樣靚一靚,真係加好多分!火鍋配料方面都有唔少選擇,都新鮮同大路,如果要我推薦,首先一定要試呢個美國安格斯雪花牛肉,老豆教落,人一世物一世,食既唔好哂,雖然價錢真心唔平,但呢幾塊牛入口即溶,完全無渣,牛味勁香,配上椰子雞湯既清香,真係回味無窮!另外一個要推介既係呢個雙拼手打墨魚丸,本身諗住早d叫丸掉落去烚住先,點知叫左勁耐都未黎,差d想追佢單時,就見waiter遞上呢8粒咁精緻既墨丸,睇得出係岩岩打起,粒粒大小形狀不一,絕對對得住"手打"呢個朵!無芝士既墨丸已經鮮味十足,除左彈牙之餘,入面應該加左墨魚軟骨,勁爽口!至於有芝士既就重口味同漏d,女友鐘意多d!最後我地2個人飲埋野都係600蚊左右落樓,其

滋潤椰子雞煲

美國安格斯雪花牛肉

雙拼手打墨丸,原味加芝士

最後我地2個人飲埋野都係600蚊左右落樓,其實唔貴,我女友仲大讚話呢個椰子雞煲,清得黎好似食左餐飯咁,唔會通口通鼻都係火鍋味,好正喎!
滋潤椰子雞煲