🌸下一站天后。熱鬧氣氛居酒屋🎏-前排喺維園睇完展覽唔知食乜好 就去咗天后嗰邊😆 見呢間居酒屋好似幾好feel又熱熱鬧鬧咁 價錢又唔算好貴喎 以後去開嗰邊又有新選擇😏-🦪火炙煙燻蠔手卷 $58大推呢個💘 脹卜卜嘅蠔肉加埋海膽 好少食咁豪華嘅手卷🥹 蠔肉仲食到汁煮嘅味道 有心思 👍🏻-🍣腦天刺身2切 $78 / 左口魚8片 $108腦天刺身滿滿嘅油脂食落大滿足😇 左口魚新鮮 尤其要讚個醬汁 夠曬fresh☀️-🦑墨魚香腸 $58串燒入面特別鍾意呢個 用墨魚膠整成香腸 好惹味🤭-🐔雞胸軟骨 $38 / 雞軟骨 $28雞胸軟骨係三角軟骨 暫時喺香港未有普通雞軟骨咁普及🤔 我自己就好鍾意 貪佢冇咁難咬😂-🍗蒲燒鰻魚串 $68 / 厚切牛舌 $58鰻魚串都幾厚肉 有驚喜😋 厚切牛舌厚度同調味都恰當👌🏻-🐟三文魚冰頭漬 $68 / 沙甸魚乾 $48冰頭漬係三文魚頭嘅軟骨用醋醃漬而成 口感特別 未食過嘅話要試‼️ 沙甸魚乾脆卜卜 魚味濃郁 送酒一流🍻-🍜豚骨叉燒拉麵 $98 / 海鮮大阪燒 $88最後仲試埋個拉麵 配料都幾豐富🫡 湯底味道唔錯 最得意嘅係有鵪鶉蛋😳 鐵板上菜嘅大阪燒 好有氣氛 仲有木魚絲同
🌸下一站天后。熱鬧氣氛居酒屋🎏
🦪火炙煙燻蠔手卷 $58

🍗蒲燒鰻魚串 $68 / 厚切牛舌 $58
鰻魚串都幾厚肉 有驚喜😋 厚切牛舌厚度同調味都恰當👌🏻

🐟三文魚冰頭漬 $68 / 沙甸魚乾 $48

🍜豚骨叉燒拉麵 $98 / 海鮮大阪燒 $88
最後仲試埋個拉麵 配料都幾豐富🫡 湯底味道唔錯 最得意嘅係有鵪鶉蛋😳 鐵板上菜嘅大阪燒 好有氣氛 仲有木魚絲同道地口味嘅醬汁 好惹味

📍酒屋一杯喜
天后清風街1A-1B號美城花園大廈地下KL6號舖