2018-05-25 343 瀏覽
因為有朋友之前覺得抵食, 所以建議今日Lunch來食下, 因為驚無位, 我一早係佢地開門的時間打去book檯, 點知去到比左一個超窄的位置我地, 7 個人比6人位, 而且6人位都嫌窄, 另外仲要天花不斷跌d黑色野落來, 心諗如果好食咪算囉...我地7個人唔夠1點已經到左兼叫埋餐, 上菜時間係慢的過份, 咁我地都明白師傅要一個一個整, 唔可以快到好似「茶餐廳」咁, 但起碼都唔會離譜到遲過我地來的隔離檯都齊哂, 我地都未齊囉...明明就係佢地將我地個份餐比錯左比隔離檯先, 好喇, 又唔知點解隔離檯又以為我地想搶佢地的蛋包飯, 來串我地檯話佢地都趕時間返公司, 但我想講我地來先, 而且等左一個鐘, 我地無心搶你地個飯, 但始終先後有序囉~結果無辦法, 我地真係夠鐘返公司, 咁咪同佢地講, 將未來的蛋包飯打包, 個師傅又唔知係唔係有「被害妄想症」, 覺得我地嫌佢慢, 話唔做我地生意, 叫我地取消張單, 自己唔係茶餐廳等等, 先唔講佢地慢到一個鐘都出唔到一個飯比我地, 最好笑係明明係佢地將我地個飯比左其他人, 我地都未出聲話佢地, 佢竟然發惡鬧返我地咁有趣?!當然我地呢一個鐘一定有催過佢地, 始
結果無辦法, 我地真係夠鐘返公司, 咁咪同佢地講, 將未來的蛋包飯打包, 個師傅又唔知係唔係有「被害妄想症」, 覺得我地嫌佢慢, 話唔做我地生意, 叫我地取消張單, 自己唔係茶餐廳等等, 先唔講佢地慢到一個鐘都出唔到一個飯比我地, 最好笑係明明係佢地將我地個飯比左其他人, 我地都未出聲話佢地, 佢竟然發惡鬧返我地咁有趣?!當然我地呢一個鐘一定有催過佢地, 始終一個鐘頭喎, 唔肚餓都唔會入去食lunch喇, 唔通貪佢地態度差咩?
當初如果唔係我個FD話明明佢地的蛋包飯唔係唔好食, 但唔知點解無人去,攪到要整個$28外賣飯, 又要搵人派傳單, 見佢地咁可憐, 說服我地幫襯佢地, 我諗我地都未必會去, 咁而家有埋今次經驗, 咁真係唔會再去喇~
好彩今日仲有個小妹妹, 佢態度都算OK, 都知道有個阿叔比錯我地個飯人, 如果唔係我地就真係好冤枉喇...
2018-05-25