2020-09-06 24 瀏覽
曾經惠顧過太子店, 非常抵吃,店員又十分有禮。知道他們在港島有分店, 近我, 當然要試下。,我們叫了火車頭湯河。。。超級好味,材料豐盛,有肥牛,牛筋條、牛丸、扎肉。。要特別讚扎肉,厚切、微煎,好好味, 牛筋條好淋。。超得, 另外, 我跟店員說要多湯, 店員超好, 另給我一碗湯。。。不是清湯,是有洋蔥及香料的湯,感謝!。。超好味好大碗, 夠2人吃才$52。第二味送上是黑醋牛油雞翼,即叫即炸,配上黑醋,變得份外靚。。 好似食法國菜。。可見chef 的認真。。。超好吃另一半主動表示他吃3隻。。。即我吃2隻第三碟是軟殼蟹沙律, 當然也是即炸。。。好脆又軟嫩, 我加了此店自製的“xo 醬”, 更有Vietnam feel, 但另一半不認同, 他喜歡原味。最後是甜品, 炸榴槤。。D24, 榴槤愛好者要試, 好榴槤。。我倆就。。一粒就夠, 不過, 要讚chef 的用心,炸彈榴槤裝飾 好靚好靚, 大家一定要看圖片, 有銀色糖和星星糖點綴,一個$4x 元的炸D24 已是超值, 冇想過上枱是有如此美麗的糖果作伴, 都係果句, chef 用心做每一度菜。。。因此, 我一定要寫食評, 非常滿意的一餐!

才$52。

另一半主動表示他吃3隻。。。即我吃2隻