2022-07-11 173 瀏覽
呢日蜜桃小丸子同細佬行開大角咀,見到原本係博文街嘅Orange Elephant 搬咗嚟利奧坊呢邊,咁耐無食決定試下新舖仲keep唔keep到水準!舖頭裝修好新淨光猛,淺木色的枱櫈令人感到很放鬆,加上周圍有啲草草做裝飾,有少少似置身係樹林入面一樣。餐牌有各式各樣的泰菜選擇,張張相都影得好靚好吸引,好想全部都試下。因為今日係星期一,可以用$1優惠價食到明爐烏頭魚,真心超抵!估唔到餐廳仲有呢個offer! 😍😍😍嚟到服務員會幫手點火,超足料,用咗好多蔥、冬菇、蘑菇、香茅等等嘅材料去煮,好似仲有椰菜添!條魚好滑好嫩,湯底酸酸地,好開胃,正!😋😋😋酸辣去骨鳳爪亦都好夠料,鳳爪又彈牙又爽脆,仲有好多新鮮洋蔥、紅蘿蔔同蔥等等嘅伴菜,食落去酸酸甜甜又辣辣地,夏天食超級開胃,望到已經流哂口水!🤤🤤🤤我地仲叫咗咖哩海鮮脆包盅,嚟到仲係熱辣辣出哂煙架!餐廳好慷慨係勁多咖哩汁,煮得好香濃,完全唔會太辣,連埋焗到脆口嘅包包一齊吃,令人有滿滿嘅幸福感,雖然唔可以去泰國,但都好似神遊咗去一樣😇😇😇飲品方面,我地揀咗椰汁珍多冰同鹹檸雪碧,甜度調教得相當好,唔會太甜,又有啲啫哩食下咁口感豐富;鹹檸雪碧鹹鹹甜甜咁,好得

飲品方面,我地揀咗椰汁珍多冰同鹹檸雪碧,甜度調教得相當好,唔會太甜,又有啲啫哩食下咁口感豐富;鹹檸雪碧鹹鹹甜甜咁,好得意又消暑!

整體來說,新舖仲keep到橙象一路以來嘅高水準,完全無令人失望!想食泰國菜又想坐得舒舒服服嘅一定會再來👍🏻👍🏻👍🏻