2023-03-31 635 瀏覽
FRITES Belgium好多分店,囉獨鐘情大角咀分店,原因除左因為方便自己之外,室內環境好好, 裝潢真係好靚, 雖然面積唔算好多(對比其他分店), 樓底好高唔會局促,氣氛好Relax,好岩附近放工既黎飲個 Happy Hour再開OT 😝. 今次去FRITES係星期二所以精選MENU就係$399 SURF & TURF 海陸大餐, 有原隻 龍蝦+250G黑安格斯牛扒.問左waiters佢話2個人唔大食既SHARE會岩岩好, 甘我地就….挑戰下啦.先講龍蝦, Size都算大隻, 2個人SHARE都夠, 肉質彈牙, 最驚喜係估唔到好多膏,係.好.多! 呢隻龍蝦我比好高評價, 好味!黑安格斯牛扒 – Size適中, 我地order左Medium都真係做到Medium, 上抬已經聞到好香肉味, 食落牛扒肉味濃,調味ok唔會擔左本身肉味, 但可惜整體唔夠龍蝦出色, 認真,我係有d失望.香煎鵝肝 - 鵝肝好香而且煎得岩岩好, 唔算油膩, 仲有少少入口即溶既感覺,好正. 底層塊多士本身不過不失, 不過夾埋D果醬一齊食又幾夾,食食下又好味左,哈哈.𝙒𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚 𝘽𝙤𝙢𝙗 𝘼𝙡𝙖𝙨𝙠𝙖 - 食左一餐

𝙒𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚 𝘽𝙤𝙢𝙗 𝘼𝙡𝙖𝙨𝙠𝙖 - 食左一餐甘高質既晚餐,忍唔住叫埋佢既signature dessert, 一上抬比佢嚇親,好大碟! 仲引埋隔離抬既既小朋友同媽媽講要轉食佢 😊, 表面D cream好soft好滑,不過真係好多,於是成件事變左好漏, 仲要加埋底層既waffle同雪糕,食到一半已經係負擔, 雖然味道唔差,但我地都食剩左一半, 唔覺意浪費左食物 too bad!!
SURF & TURF 海陸大餐
香煎鵝肝