2017-04-27 1245 瀏覽
湯既口感比較流質, 好似水咁, 但味道其實唔淡, 好濃郁, 好多顆粒同絲不過比較油, 而且個人唔太鐘意太水田螺加左好多調味, 蒜蓉 醋 香料...... 感覺上有點過火, 不過仍可以接受, 入口都係好味既薯蓉非常實身 而且比例上實在太多!! 不過店員話因為通常遇大班人食所以較多~~咁應該田螺都多D呢個真係不得了!!! 推推推本身以為長腳蟹係凍食先好味  黎到既時候 仲奇怪緊住熟咁熱食D肉咪"階"晒?點知!? 一放落口 嘩好好味~好滑好滑好滑好滑估唔到煮完仲滑過平時刺生, 而且好鮮甜!!   另外,  魚子醬份量超多, 老闆真大方XD但好咸..太膩了~~ 都係少D 拎黎吊吊味就最好超特別既味道 顛覆牛既感覺 !! 好有新鮮感!重點就係塊木板, 聖誕樹@@ 真係好重木味 好似紅酒咁😂 仲有少少芝士味既感覺切開見到D肉超紅 好似生肉咁!  但食落竟然唔會有生食既感覺!! 仲好好咬感~~講起都掛住呢塊牛牛同塊木板XD店員話D肉係用風一路吹 吹吹吹到皮乾~~外皮脆卜卜
野菌忌廉湯
湯既口感比較流質, 好似水咁,
但味道其實唔淡, 好濃郁, 好多顆粒同絲

不過比較油, 而且個人唔太鐘意太水
法式田螺

咁應該田螺都多D
長腳蟹魚子醬意粉
呢個真係不得了!!! 推推推

點知!? 一放落口 嘩好好味~好滑好滑好滑好滑
估唔到煮完仲滑過平時刺生,
但好咸..太膩了~~ 都係少D 拎黎吊吊味就最好
雪松木板燒牛

超特別既味道 顛覆牛既感覺 !!
好有新鮮感!

仲好好咬感~~講起都掛住呢塊牛牛同塊木板XD
店員話D肉係用風一路吹 吹吹吹到皮乾~~外皮脆卜卜
題外話/補充資料: 呢度既食物都比較大份, 多D人食先好, 唔好以為係小食前菜就睇少佢@@
2017-03-16
長腳蟹魚子醬意粉