2014-07-14 2350 瀏覽
大角咀black n white食之前去openrice睇食評已經見好壞參半,試過後覺得openrice參考價值幾高。首先黎既係一杯粉紅色既茶,面頭有一塊粉紅色既朱古力設計幾可愛,但唔知點食。朱古力好食,好濃奶味,好滑。粉紅色茶就比到我一種幾新鮮既感覺,甜,酸,濃,淡,茶味都有,加埋一齊唔知係咩感覺…第二杯係黑白咖啡。咖啡面有兩塊黑朱古力,濃、滑。但對於一個Starbucks迷黎講,咖啡本身絕對太甜。最後是青蘋果甜品。青蘋果加檸檬做的沙冰球,給人一種很清新的感覺,加上蛋糕主體一起吃還不錯,增加了冰涼感。但蛋糕的主體味道不夠香濃、質地不夠滑、各種味道都嘗到,但沒有把味道混合得宜。而沙冰球並不能地蛋糕的味道提升,令沙冰球的角色大點多餘,可惜。價錢太貴,沒有驚喜,這個價錢有大更好的選擇。

大角咀black n white

價錢太貴,沒有驚喜,這個價錢有大更好的選擇。